Alkossa on myynnissä yli 20 Valpolicellan alueen viinejä. Hintahaarukka on vajaasta 9 eurosta 60 euroon. Valpolicella on tyypillistä viininviljelyaluetta. Sitä pidetään Italian toiseksi arvokkaampana viinintuotantoalueena Chiantin jälkeen. Valpolicella sijaisetsee Veronan maakunnassa Garda järven itäpuolella. Maasto on mäkistä. Alueella louhitaan mm. marmoria. Valpolicella on ollut vuosisatoja viininviljelysaluetta. Maaperässä on myös kalkkikiveä.

Valpolicellan alueella käytetään useita viinirypälelajeja. Hallitsevana on corvina veronese. Sitten tulevat corvinone, rondinella,  molinara, dindarella, rossignola, negrara ja oseleta. Näillä lajikkeilla on erilaisia ominaisuuksia, joita  hyödynnetään viinilajeja toisiin sekoitettaessa. 

Jos viinipullon kyljessä lukee valpolicella classico, se tarkoittaa, että kaikki viinin ainekset on tuotettu Valpolicellan alueella.

Ripasso taas tarkoittaa viiniä, jossa valpolicella-viini suodatetaan Amarone-viinin mäskin eli rypäleiden kuorten ja siementen läpi. Ripasso = jälleen siirtäminen tarkoittaa juuri tätä prosessia.

Kolmas Valpocillan alueen viinilaji on Amarone.  Amarone valmistellaan rypäleistä, joita on kuivatettu olkien päällä noin 3 kuukautta. Kuivatessaan rypäleet hieman rusinoituvat. Menetelmää kutsutaan apassimentoksi. Ripassosta siirrytään siis apassoon.  Amaronet ovat täyteläisiä ja kuivia viinejä. Ero ripassoon ei ole merkittävä. 

Neljäs Valpolicellan viinilaji on Recitio della Valpolicella. Rypäleet korjataan muita myöhemmin, jolloin niissä on enemmän sokeria. Rypäleitä kuivataan pitempään kuin Amaroneen tarkoitettuja rypäleitä ja lopputuloksena on maistuva ja makea  jälkiruokaviini.

Jos haluat tutustua tasokkaisiin Valpolicella-viineihin, aloita matka Cecilia Berettan Valpolicella Superiore Ripassosta. (13,99 €).  Jatka matkaa Recioto della Valpolicellalla (24 €). Siirry siitä Amarone Valpolicella Classico I Casteihin (34,40). Maistuvat varmasti. Recioto della Valpolicellan voit ostaa rakkaallesi. Hän pitää siitä varmasti. Amaronen juot vain hyvässä seurassa.